Moonlight Sonata // =*

Temat: MIĘSO
...dokładnie zmielić utrzeć 3 żółtka z bułką zwilżoną mlekiem, zmieszać z farszem dosypać soli, pieprzu i majeranku. dodać nieco usiekanych trufli wymieszać i dodać pianę z białek Nadziać farszem kaczkę Później kaczkę zaszyć i obłożyć plasterkami słoniny. Gotować wolno 2 godz. z jarzynami i korzeniami, dolewając 2 łyżki octu i wrzucając nieco kości cielęcych. Potem zebrać tłuszcz i na tym smaczku zrobić sos sardelowy, koperkowy lub grzybowy. Polać nim kaczkę. Osobno można podawać ryż albo krokieciki z ziemniaków. Taką kaczkę można podać pokrajaną w plastry, na zimno-ale tylko do ostrych sosów. Przepis ten pochodzi ze starej książki z notatką, że taką kaczkę robiła hrabina Maria Tyszkiewiczowa. W naszych warunkach można zrezygnować z trufli (nawet trzeba)
Źródło: pubuemika.com/fora/viewtopic.php?t=7



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • revelstein.htw.pl
  •