Moonlight Sonata // =*

Temat: Polskie dania!!!
A może coś w galarecie? Ale, żeby łatwiej np. w małych miseczkach porcyjki ryby słodkowodnej juz bez ości? Ja miałam kiedyś napad sandaczowy. Gotowałam (mrożone) filety z sandacza i zalewałam wywarem porcje jednoosobowe. W ten sposób pomija się trudność ułozenia wszystkiego artystycznie na półmisku, a lądują na nim efektowne kopczyki. To samo można zrobić z cielęciną (plus czosnek). U mojej mamy niemal każda kolejna ćwiartka cielęciny "od chłopa" znajdowała taki smaczny finał. Albo ćwiartki z kurczaka, które zaczynaja swoją...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,36950532,36950532,Polskie_dania_.html



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • revelstein.htw.pl
  •